In de fles

Zelf kunnen we het nog nauwelijks bevatten, maar onze Eigen Wijn heeft juist een mijlpaal bereikt. Na een dik jaar op Frans eiken te hebben gelegen is onze 2010 shiraz  nu  verhuisd naar glas!
Een paar dagen geleden is de wijn per container naar de plaatselijke bottelaar in McLaren Vale gebracht, waar inmiddels ook de etiketten waren gearriveerd. Het bottelen zelf is een machtig mooi proces dat we in McLaren Vale gelukkig meerdere keren van dichtbij hebben mogen meemaken: een serie  slimme machines vult de flessen, sluit ze af, beplakt ze met etiketten en schuift ze in dozen, die netjes op een pallet worden gestapeld.  Onze oplage  is zo bescheiden, die zal  hooguit een uurtje werk hebben gekost.

Jammer natuurlijk dat we er niet persoonlijk bovenop konden zitten, maar gelukkig is onze relatie met de mensen van het bottelingbedrijf goed genoeg om ze te vragen voor ons een aantal kiekjes van het hele procedé te maken.

Terwijl wij hier nog volop zomeren met wit en rosé, begint onze Eigen Wijn binnenkort aan een lange reis over zee. Geduld dus, het duurt wel even voordat ie de haven van Rotterdam heeft bereikt.

Maar toch, onze Eigen Wijn komt met de dag dichterbij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s