Dag wijn!

Ons jaar in Australië zit er bijna op en dat betekent: inpakken. De verhuisdozen die vorig jaar per schip arriveerden zijn inmiddels weer gevuld met alles wat niet in een koffer past: boeken, winterschoenen, surfplanken, favoriete pannetjes, breedgerande hoeden en nog meer boeken.

Afscheid nemen van McLaren Vale betekent ook: afscheid nemen van onze Eigen Wijn. Volgens de lokale richtlijnen voor de kwaliteitswijn die we onze Eigen Wijn-vrienden willen garanderen, blijft de wijn achter om nog een maand of acht verder te sudderen op Frans eiken. Na de oogst volgend jaar, zeg maar vroege zomer 2011, wordt de wijn uit de vaten gehaald en gebotteld. De flessen die jullie hebben besteld krijgen vervolgens een mooi etiket en dan is het tijd dat ze als de bliksem naar Nederland komen. Nog even geduld dus!

Hoeveel nieuws er de komende tijd de melden zal zijn is maar de vraag, dus daarom nog even een korte terugblik:

  • we hebben ons fruit geplukt van een van de beste shiraz velden die Gemtree heeft,
  • 2010 wordt in Australië in het algemeen, in McLaren Vale in het bijzonder, gezien als een ripper year,
  • onze Eigen Wijn is in veilige handen bij Mike Brown, de inventieve en eigenwijze wijnmaker die de komende maanden persoonlijk onze vaten in de smiezen houdt.

Zonder jullie grote enthousiasme en financiële vertrouwen hadden we dit op geen enkele manier voor elkaar kunnen krijgen, dus daarvoor alvast onze zeer grote dank! Wij hebben er het grootste vertrouwen in dat we volgend jaar rond deze tijd met elkaar kunnen proosten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s