Bubblegum in Winterslaap

Zwoel lichtrood en hartstikke helder is ie, onze Eigen Wijn. De wijn ligt nu een maand of twee op hout en in de tussentijd is er veel gebeurd. Je zou het niet zeggen, want zo’n vat staat maar wat te staan, in de opslaghal. Maar om de twee à drie maanden haal je het tevoorschijn en maak je de stop die het vat afsluit los, om ‘ns te kijken hoe het daar binnen gaat. Soms is er wijn verdampt en moet je een beetje bijvullen, soms voeg je wat sulfiet toe om het effect van teveel zuurstof (oxidatie) tegen te gaan.

Het troebele vocht dat in maart uit de pers stroomde is nu een heldere drank geworden: de vaste deeltjes en gistresten zijn al grotendeels naar de bodem gezonken. Dat moeten we proeven! De wijn die ik me van half maart herinner als fris en fruitig is zachter geworden. Mike is tevreden over de structuur en noemt de wijn sensueel, ‘bubblegum’ meent hij te proeven. Vooruit, dat zal niet iedereen als een aanbeveling beschouwen. Maar wacht, het is te vroeg om te oordelen. De wijn is nog maar net begonnen aan een maandenlange winterslaap. En het is pas herfst… Remke en Jeroen —

Een Reactie op “Bubblegum in Winterslaap

  1. Bij ons is de wijngaard al weer in volle groei. De eerste bloesem is er al. De wijn van 2009 is juist gebotteld. EIGEN WIJN down under, succes er mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s